Yazım Kuralları

Yazarlardan dergi yazım kılavuzunda belirtilen bütün kurallara uyması beklenmektedir. Yazım kurallarına uygun olmayan çalışmalar değerlendirmeye alınmamaktadır. Şablon Dosyası'nın titizlikle gözden geçirilmesini tavsiye ederiz. Şablon dosyasına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Atıflar dipnot şeklinde Chicago atıf düzenine uygun olmalıdır. Chicago atıf sistemi el kitabına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Çalışmalar “Öz/Abstract” ve “Kaynakça” dâhil 25 sayfayı geçmemelidir. Yazı dili Türkçe olan çalışmalara İngilizce ‘Abstract’ konulmalıdır. Öz, en az üç anahtar kelime ile toplam 150-180 kelime uzunluğunda olmalıdır.

Türkçe çalışmaların yazımında, noktalamasında ve kısaltmalarda TDK Yazım Kılavuzu’nun en son baskısı esas alınır. Çalışmalar MS Word 2007 ve daha üzeri sürümdeki Word programı ile yazılmalıdır.

Gönderilen makalelerde yazar adı, soyadı, kurumu ve/veya yazarı tanıtıcı bilgilere yer verilmemelidir.

Gönderilen bütün makalelerle birlikte ayrı bir başlık sayfası da sisteme yüklenmelidir. Bu sayfa;

-Makalenin başlığını,

-Yazarların isimlerini, kurumlarını ve eğitim derecelerini,

-Yazarların ORCID numaralarını

-Varsa mali destek bilgisi ve diğer destek kaynakları hakkında detaylı bilgiyi,

-Sorumlu yazarın ismi, adresi, telefonu (cep telefonu dahil) ve e-posta adresini,

-Makale hazırlama sürecine katkıda bulunan ama yazarlık kriterlerini karşılamayan bireylerle ilgili bilgilerini

-Makale daha önceden bir bilimsel toplantıda sunulduysa, ilgili bilimsel toplantının detaylı bilgilerini içermelidir.

-Tezlerden üretilmiş veya türetilmiş yada tezin bir bölümü olan çalışmalarda bu bilgi detaylı olarak verilmelidir. Tez danışmanı, tezin adı,  üniversite ve enstitü bilgileri, yıl ve tezin yayımlanıp yayımlanmadığı hususları açıkça bildiirlmelidir. Tez yayımlandıysa  yayına dair bilgiler verilmelidir.

-Çeviri makalelerde ise orijinal makale eklenmelidir. Ayrıca makale yazarında izin alınmalı ve izne dair belgeler de sisteme yüklenmelidir.

-Yapay zeka araçları kullanıldıysa bunun bilgileri verilmelidir. Yapay zeka ve etik ilişkisi hakkında dergi etik ilkeler kısmı mutlaka gözden geçirilmelidir.